Haberler

Ana Sayfa > Çevre

Çevre

Hallvard Leroy Seafood Group Çevre Politikası:

Ortakları ile beraber, tedarik zincirindeki her bir halkanın doğaya ve çevreye etkisini en aza indirmek için çalışır. Üretim ve lojistik çözümlerinde, teknolojinin ve ekonominin elverdiği ölçüde doğaya en az zarar verecek metotları tercih eder. Doktorları ve idari personeli, günlük çalışmaların şirketin çevre politikasına uygunluğunu sağlamakla sorumludur. Tüm çalışanları bu politikaya dahil edilmiştir ve kamuoyuna açıktır.

ASC sertifikası doğal hayata saygılı, sorumlu balık yetiştiriciliğinin tescili

ASC nedir?

ASC (Su Ürünleri Yetiştiriciliği İdare Konseyi), Dünyanın önde gelen iki kurumu, WWF (Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ve IDH (Sürdürülebilir Ticaret Girişimi) tarafından 2010 yılında kurulan, bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş. ASC belgesi, çevreye ve topluma duyarlı balık yetiştiriciliği uygulamalarının uluslararası standardı olarak kabul ediliyor. Leröy, doğal yaşama saygılı, sorumlu balık yetiştiriciliği anlayışıyla ASC standartlarının geliştirilip uygulanmasına yönelik olarak 2004 yılından beri yürüttüğü çalışmalarının neticesinde Dünyanın ilk ASC sertifikalı somon yetiştiricisi olma özelliği taşıyor.

ASCLeröy’ün İzmit Kartepe eteklerindeki fabrikasında ASC’li taze somon balıkları bütün veya işlenmiş olarak satışa hazırlanıyor. Türkiye’deki ilk ASC sertifikalı somonlar Eylül ayından itibaren, IKEA restoran ve marketlerinde satılmaya başladı. Bu yıl içinde Dünya genelindeki IKEA’larda, tamamı Leröy Su Ürünleri Grubu tarafından üretilen 6 bin ton ASC’li somon balığı satışı gerçekleşecek. Satışlar diğer zincir marketlerle devam edecek.

Leröy Su Ürünleri Grubu, 2015 yılı sonuna kadar 25.000 ton ASC sertifikalı somon yetiştirmeyi ve 2020 yılına kadar ise üretiminin tamamını ASC standartlarında gerçekleştirmeyi hedefliyor.

ASC sertifikalı üretim, uluslararası kanunlara ve yerel yönetmeliklere uygun şekilde gerçekleştiriliyor. Üretim sırasında doğal yaşamın, bölgesel biyolojik çeşitliliğin, ekosistemin, vahşi türlerin popülasyonunun ve sağlığının korunmasına büyük özen gösteriliyor. Balık yemleri de dahil olmak üzere üretimin tüm aşamalarında sera gazlarının salınımı en aza indirilerek doğada ayak izi bırakılmaması hedefleniyor.
 

Ürün Kataloğumuz için tıklayın